C, I Love You Space Cowboys

Actueel

Op deze pagina publiceren wij onze persberichten en andere nieuwsfeiten. Voor perszaken kun je contact opnemen met zakelijk & artistiek leider Irma van Zand, via 06 17 23 23 90 en info@kunstexpeditie-dedemsvaart.nl.

DOE MEE! Muurschilderij De Baron

Inspiratiebijeenkomst Muurschilderij De Baron

Op zaterdag 8 juni organiseert de DNA Kunstexpeditie in samenwerking met kunstenaar Jeroen van Doornik en Multicultureel Centrum de Baron in Dedemsvaart een inspiratiebijeenkomst voor de inwoners. Doel is het ophalen van verhalen voor een nieuw te vervaardigen muurschilderij (mural) met de titel Het Verhaal van Dedemsvaart voor het grote witte vlak op de achtergevel van De Baron.

NET BEVESTIGD!

Erik Neimeijer geeft mini concert in de Gashouder

Op zaterdag 21 oktober komt kunstenaar en muzikant Erik Neimeijer naar Gashouder Dedemsvaart voor een miniconcert in de foyer van de Gashouder.

Op expeditie in Dedemsvaart

Wethouder en raadsleden op pad in Dedemsvaart

Op vrijdag 13 oktober ontvingen we op het Kalkoven terrein leerlingen van het Vechtdal College. Wethouder Ten Kate en drie raadsleden gingen mee op expeditie.

Enerverend kunstproject belicht het DNA van Dedemsvaart

In het nieuws

Journalist Wim van der Beek schreef een paginagroot artikel over de DNA KUNSTEXPEDITIE in de Steenwijker en Meppeler Courant, kranten van uitgeverij Mediahuis Noord. Mooie recensie!

Drukbezochte opening DNA KUNSTEXPEDITIE

Opening DNA KUNSTEXPEDITIE

Op 29 september vond de officiële opening van de DNA KUNSTEXPEDITIE plaats in The Fellowship Of Acoustics.

Expositie Urban Sketchers Dedemsvaart

Expositie Urban Sketchers

De tekenaars die mee hebben gedaan aan de Urban Sketch Days in september organiseren nu een expositie in Lokaal 12, achterin The Readshop.

RTV Oost op bezoek

Gashouder Dedemsvaart

Op vrijdag 8 september kwam RTV Oost een kijkje nemen op het Kalkoven terrein en Gashouder Dedemsvaart.

Urban Sketch Day

Kalkoven terrein

Afgelopen zaterdag (2 september) vond de eerste Urban Sketch Day van de DNA KUNSTEXPEDITIE plaats. Tegen 11 uur verzamelden vijf tekenaars zich op het Kalkoven terrein om er te gaan tekenen. Na een koffie en introductie van Ab Bout zocht iedereen een plekje uit om te gaan schetsen.

Cultuurkoepel Vechtdal

Samenwerking Cultuurkoepel Vechtdal

Augustus 2023 – In oktober gaat de eerste editie van de DNA Kunstexpeditie van start. Het thema is Het DNA van Dedemsvaart zichtbaar maken. Naast tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars op historische hotspots worden er allerlei activiteiten georganiseerd. In samenwerking met Cultuurkoepel Vechtdal organiseren we een aantal creatieve workshops waaraan jongeren gratis kunnen deelnemen.

Gedachtegoed Mien Ruys verbeeld

Bekendmaking kunstenaars Tuinen Mien Ruys

Augustis 2023 – De voorbereidingen van de eerste editie van DNA Kunstexpeditie in Dedemsvaart zijn in volle gang. Uit alle voorstellen die zijn ingediend naar aanleiding van de open Call is kunstenaar Jeroen Hoogstraten geselecteerd voor Werkplaats Dedemsvaart.

Eerste kunstenaars bekend

Jeroen Hoogstraten en Jun Zhang exposeren (Kalkoven terrein)

Juli 2023 – De voorbereidingen van de eerste editie van DNA Kunstexpeditie in Dedemsvaart zijn in volle gang. Uit alle voorstellen die zijn ingediend naar aanleiding van de open Call is kunstenaar Jeroen Hoogstraten geselecteerd voor Werkplaats Dedemsvaart.

Nieuw kunstevenement in Dedemsvaart

Eerste editie DNA KUNSTEXPEDITIE!

In oktober 2023 start de DNA KUNSTEXPEDITIE. Professionele kunstenaars tonen op historische grond werk rond het thema ‘DNA van Dedemsvaart’. Publiek verkent ook eigen DNA. Initiatief van Zus van Zand, wordt georganiseerd vanuit Promotie Samenwerking Dedemsvaart (PSD). Met dank aan Provincie Overijssel, gemeente Hardenberg, VSBfonds en Prins Bernard Cultuurfonds die dit project financieel mogelijk hebben gemaakt.