Urban Sketch Day

Afgelopen zaterdag (2 september) vond de eerste Urban Sketch Day van de DNA KUNSTEXPEDITIE plaats. Tegen 11 uur verzamelden vijf tekenaars zich op het Kalkoventerrein om er te gaan tekenen. Na een koffie en introductie van Ab Bout zocht iedereen een plekje uit om te gaan schetsen.

Wat is Urban Sketching
De term Urban Sketching is in 2007 bedacht door de Spaans-Amerikaanse illustrator / journalist Gabriel Campanario. Hij riep kunstenaars op om hun schetsen van alledaagse momenten online te delen. Inmiddels is Urban Sketching een wereldwijde kunstbeweging. Tekenaars komen bijeen, nemen hun eigen tekenmateriaal mee en leggen vast wat ze ter plekke waarnemen.

DNA van Dedemsvaart

Kunstenaar Ab Bout uit Slagharen wilde al heel lang eens met een groepje gaan tekenen. Toen kwam Zus van Zand uit Dedemsvaart op zijn pad. Zij had het initiatief genomen tot de DNA KUNSTEXPEDITIE en vond het idee van Ab mooi passen bij haar thema: het DNA van Dedemsvaart zichtbaar maken door de ogen van professionele kunstenaars.

Urban Sketch Days expositie

Aan de DNA KUNSTEXPEDITIE doen drie locaties mee, te weten: het Kalkoven terrein, The Fellowship Of Acoustics en Tuinen Mien Ruys. Aanstaande zaterdag staat The Fellowship op het programma. Op 16 september gaat de groep tekenen in Tuinen Mien Ruys. Het is de bedoeling dat alle tekenaars een of twee van hun schetsen beschikbaar stellen voor een expositie tijdens de DNA KUNSTEXPEDITIE in Lokaal 12.

Ab en Zus kijken met blijdschap terug op de eerste Urban Sketch Day. ‘Er zijn prachtige tekeningen gemaakt’, zegt Ab. ‘Mede dankzij de heerlijke lunch die we aangeboden hebben gekregen van restaurant Kiewiet. We kijken uit naar de volgende Urban Sketch Day.’ Zus voegt toe: ‘Er is nog plek voor een paar tekenaars. Deelname is gratis. Je moet je wel even opgeven!