DOE MEE! Muurschilderij De Baron

Op zaterdag 8 juni organiseert de DNA Kunstexpeditie in samenwerking met kunstenaar Jeroen van Doornik en Multicultureel Centrum de Baron in Dedemsvaart een inspiratiebijeenkomst voor de inwoners. Doel is het ophalen van verhalen voor een nieuw te vervaardigen muurschilderij (mural) met de titel Het Verhaal van Dedemsvaart voor het grote witte vlak op de achtergevel van De Baron.

Kunstenaar Jeroen van Doornik komt uit Zwolle en deed in oktober 2023 al mee met de mural workshop in Gashouder Dedemsvaart. Initiatiefnemer Irma van Zand van de DNA Kunstexpeditie heeft hem gevraagd nu zelf een mural te maken voor het witte vlak op de achtergevel van De Baron. Jeroen heeft veel ervaring met het maken van grote muurschilderingen, workshops en participatie projecten. Dé geschikte kunstenaar om dit project uit te voeren, aldus Van Zand. Samen met haar gaat Jeroen op 8 juni in de Baron graag in gesprek met de inwoners van Dedemsvaart. Om verhalen op te halen over het dorp en die hij zal gebruiken als input voor zíjn muurschilderij Het Verhaal van Dedemsvaart.

Inspiratiebijeenkomst
Tijdens de inspiratiebijeenkomst neemt Jeroen van Doornik de inwoners mee in zijn wereld als kunstenaar. We krijgen voorbeelden van zijn werk te zien om een indruk te krijgen hoe Jeroen de muurschilderij wil gaan maken. Na zijn inspirerende inleiding worden de inwoners uitgenodigd om zelf creatief aan de slag te gaan. In de pop-up maakplaats in de Baron liggen creatieve materialen klaar om het eigen verhaal van Dedemsvaart te verbeelden. Van Zand: ‘Dat kan een anekdote zijn maar ook een ervaring of belevenis die typisch is voor Dedemsvaart.’ De kunstenaar en initiatiefnemer zijn vooral op zoek naar persoonlijke verhalen die kenmerkend zijn voor het dorp.

Het verhaal van Dedemsvaart
Op basis van alle verhalen maakt Jeroen van Doornik een eigentijds schilderij met de titel ‘Het Verhaal van Dedemsvaart’. Het schilderij wordt 2 x 3 meter groot en zal daarna gereproduceerd worden op een doek dat weerbestendig is en zo geschikt om buiten op te hangen. Het doek wordt op een nog nader te bepalen datum onthuld bij De Baron in Dedemsvaart.

Datum
Zaterdag 8 juni 2024

Tijd
14 uur

Locatie
Julianastraat 54
7701 GM Dedemsvaart

Opgeven
Graag even aanmelden via de mail zodat we weten hoeveel thee en koffie we nodig hebben.