Organisatie

De DNA KUNSTEXPEDITIE is een initiatief van kunstenaar Zus van Zand en wordt vanuit de Promotie Samenwerking Dedemsvaart georganiseerd.

Door haar enthousiasme en doorzettingsvermogen wist Zus van Zand allerlei organisaties aan zich te verbinden om samen de DNA KUNSTEXPEDITIE vorm te geven. Drie belangrijke hotspots in het dorp die het creatief erfgoed bewaren doen mee. Dit zijn: Tuinen Mien Ruys, The Fellowship of Acoustics en het Kalkoventerrein met het streekmuseum De Kalkovens en Gashouder Dedemsvaart. Op deze locaties worden tentoonstellingen georganiseerd die een relatie aangaan met de plek waar de deelnemende kunstenaars werk tonen.

Educatie en participatie

Rond de tentoonstellingen worden tal van creatieve activiteiten georganiseerd. Ook hier wordt samengewerkt met organisaties als Cultuurkoepel Vechtdal, het Zeven Linden College en basisschool De Groen. Een aantal deelnemende kunstenaars verzorgt ook rondleidingen, lezingen en workshops rond hun werk. In The Fellowship Of Acoustics is een inloopatelier ingericht waar het publiek aan de slag kan om zijn eigen DNA te verkennen.

Mede mogelijk gemaakt door:
De DNA Kunstexpeditie wordt financieel mede mogelijk gemaakt door: Provincie Overijssel, Gemeente Hardenberg, VSBfonds en Prins Bernard Cultuurfonds.

De initiatiefnemer is trots op de wijze waarop het project zo breed gedragen wordt, door zoveel partijen. Zo mocht ze ook rekenen op een aantal sponsors, te weten: F-IRMA, The Readshop, Webzuiver en Halte 2. “Ik hoop dat de inwoners de kunstexpeditie zullen omarmen en we er samen een groot feest van maken.”

Voor meer informatie is zij bereikbaar via info@kunstexpeditie-dedemsvaart.nl.

Het programma is nog volop in ontwikkeling. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!