Jeroen Hoogstraten

Jeroen Hoogstraten (Utrecht, 1968) is kunstenaar en meester-ontwikkelaar bij stichting KnikkerGek. Hij volgde de HKU en was houtwerkplaats assistent op de Rietveld Academie. Hoogstraten heeft het over kunst, politiek, onderwijs, gelijkheid en wetenschap. In zijn project Op gelijke afstand onderzoekt de kunstenaar hoe deze ruimtelijke installatie op verschillende plekken, en uitgevoerd in verschillende materialen, het gesprek over gelijkheid en ongelijkheid op luchtige wijze mogelijk kan maken. Jeroen: “In 2020 met de aankondiging van de 1,5 meter samenleving werd opeens dit eindexamen project actueel. Niet alleen omdat het opeens over de afstand tussen mensen ging maar vooral omdat op dat moment ook de ongelijkheid op andere vlakken scherper zichtbaar werd.”

De geschiedenis van Dedemsvaart fascineert de kunstenaar: “Een welgestelde Baron zet een project op dat deels gericht is op het vooruithelpen van arme mensen. In de praktijk is er alleen een behoorlijk verschil tussen de mensen die de gronden verdelen en daar winst mee maken en de mensen die het kalk uit de hete ovens scheppen, de plaggen steken of de kanalen graven.” In Werkplaats Dedemsvaart wordt Hoogstraten, waar nodig, geassisteerd door vrijwilligers van de Historische Vereniging Avereest.

Jeroen Hoogstraten

Zie ook:

 • Urban Sketch Day

  Dit was de eerste in een reeks van drie schetsdagen, ter voorbereiding op de expositie in Lokaal 12 tijdens de DNA KUNSTEXPEDITIE.

  Bekijk Activiteit
 • Urban Sketch Day

  Deze Urban Sketch Day is geweest.

  Bekijk Activiteit
 • THE FELLOWSHIP OF ACOUSTICS

  Moerheimstraat 144
  7701 CJ Dedemsvaart

  The Fellowship Of Acoustics (TFOA) in Dedemsvaart is gevestigd in een bijzonder tweedelig gebouw, bestaand uit de oude ‘Villa Dina’ uit 1870, met aansluitend het oude gemeentehuis van Avereest uit 1970.

  Lunchroom Dina’s Fellows is een bijzondere lunchroom, gevestigd binnen the Fellowship of Acoustics. Op zondag gesloten.

  Bekijk Hotspot