KALKOVENTERREIN

Adres: Oude Zuidwolderstraat 13, 7701 AZ Dedemsvaart

Het Kalkoven terrein met het streekmuseum De Kalkovens en Gashouder Dedemsvaart ademt de historie van het dorp. De Historische Vereniging Avereest (HVA) wil de geschiedenis van de voormalige gemeente Avereest levend houden en behouden voor volgende generaties. Door onderzoek van de geschiedenis, het tentoonstellen en archiveren van historische voorwerpen en het behoud van gebouwen waaronder drie kalkovens als Rijksmonument die aan het verleden herinneren. HVA:‘Een volk zonder verleden is een volk zonder toekomst’.

WERKPLAATS DEDEMSVAART
In de maand september maakt kunstenaar Jeroen Hoogstraten nieuw werk in smederij met houtwerkplaats van de Historische Vereniging Avereest. Dat werk, met de titel Op gelijke Afstand wordt tijdens de DNA KUNSTEXPEDITIE tentoongesteld op het Kalkoven terrein.

Op het terrein is in een van de kalkovens ook werk te zien van Jun Zhang.

DEELNEMENDE KUNSTENAARS
Maak alvast kennis met de kunstenaars die op het Kalkoven terrein een relatie aan met het DNA van Dedemsvaart.
Jeroen Hoogstraten
Jun Zhang

GASHOUDER DEDEMSVAART
Op het Kalkoven terrein bevindt zich ook Gashouder Dedemsvaart, de enige overgebleven stalen kolos waar nu een sfeervol poppodium & theater in gevestigd is. De Gashouder is een authentiek Rijksmonument. Beneden in de foyer heeft kunstenaar en muzikant Erik Neimeijer in opdracht van de Gashouder een megagrote Mural geschilderd. Deze is tijdens de DNA KUNSTEXPEDITIE ook te bezichtigen.

Wil je niets missen van alles wat we organiseren? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Zie ook:

 • DNA Moodboard 3

  De workshop is voor volwassenen en vindt plaats in het Open Atelier op de eerste verdieping van The Fellowship Of Acoustics.

  Bekijk bericht
 • Smeed je eigen levensblad

  Leer smeden op het Kalkoventerrein smeed je eigen levensblad.

  Bekijk bericht
 • Ets je eigen DNA

  Kom naar het Kalkoven terrein en leer op een eenvoudige manier een kleine ets te maken. Deze workshop is voor alle leeftijden

  Bekijk bericht