Smeed je eigen levensblad

Datum:
21/10/2023
Tijd:
13:00

Het smeden is een van de oudste metaalbewerkingsmethoden. Daarbij wordt een stuk metaal in een vuur verhit en vervolgens in de juiste vorm gebracht met een smidshamer met behulp van een aambeeld. In de smederij van de Historische Vereniging Avereest wordt nog elke week gesmeed. Onder leiding van Jan Kroezen kun je het tijdens de DNA KUNSTEXPEDITIE ook zelf uitproberen.

Je eigen levensblad
Jan Kroezen laat zien hoe het smeden werkt. Daarna mag je zelf aan de slag. In een klein kwartiertje helpt hij je een eigen levensblad te smeden.

Datum
Zaterdag 21 oktober

Tijd
Het is een inloopworkshop ds je kunt binnenkomen tussen 13.00 – 15.00 uur. Let wel: om 15 uur stoppen we dus als je zelf iets wilt maken, kom dan uiterlijk om 14.30 in de smederij.

Locatie
Kalkoventerrein
Oude Zuidwolderstraat 13
7701 AZ Dedemsvaart

Opgeven
Deze workshop is gratis. Omdat er beperkte ruimte is, moet je je wel opgeven. Het kan zijn dat je ook even moet wachten want er zijn al aardig wat aanmeldingen. Kom daarom niet allemaal om 13 uur want dan heb je kans dat je even moet wachten. We doen ons best om iedereen kennis te laten maken met de smederij!

Zie ook:

 • KALKOVENTERREIN

  Oude Zuidwolderstraat 13
  7701 AZ Dedemsvaart

  De Historische Vereniging Avereest en het streekmuseum “De Kalkovens” hebben veel te bieden. Naast de prachtige gerestaureerde gebouwen, is er ook binnen veel te zien. In de Turfschuur, het Turfschip en Leshuus zijn veel objecten tentoongesteld.

  Op deze locatie kunt u in de Oudheidskamer ook een koffie en thee krijgen tegen betaling.

  Bekijk Hotspot