Detail tekening in potlood

Datum:
15/10/2023
Tijd:
13:30

Zoom in, ontdek een ‘nieuw stukje’ van jezelf en maak een detail tekening in potlood.

De workshop werd gegeven door Rolina Nell en is gebaseerd op haar gedetailleerde tekeningen waarbij ze inzoomt op een stukje van een meisje of een vrouw. Een vergrote weergave op klein formaat van plooien, stiksels, knoopjes, structuren, rimpels, sieraden, etc.

Rolina gaf eerst een rondleiding door haar tentoonstelling in Wiekend waarna de deelnemers aan de slag gingen. Er werd gewerkt met grafietpotloden in verschillende hardheden, doezelaars, wattenstaafjes en gumpotlood. Vanaf verschillende ingezoomde zwart-wit foto’s van jezelf, die men van tevoren had gemaakt en opgestuurd naar Rolina die ze in zwart-wit liet printen, maakten de deelnemers één of meerdere kleine detailtekeningen op A6 formaat (ansichtkaart 10,5 x 14,8 cm). Men koos de zwart-wit foto die het meest aansprak en bracht de belangrijkste lijnen over op papier. Daarna kon het ontdekken beginnen.

Rolina daagde de deelnemers uit om anders te kijken en geconcentreerd te werken. Compositie en waarneming stonden centraal. Plus het ontdekken van de mogelijkheden van het ‘gewone’ potlood. Kijken hoe je plooien, rimpels en haren zou kunnen tekenen en misschien is het een tekening geworden waarvan men niet direct meer zal zien wat het voorstelt.

Zie ook:

 • Inbal Ann Hershtig

  Inbal Ann Hershtig, geboren in Israël, is een veelzijdig kunstenaar en onderzoeker. Ze woont en werkt in Groningen.

  Haar werk is te zien in Tuinen Mien Ruys.

  Bekijk Kunstenaar
 • TUINEN MIEN RUYS

  Moerheimstraat 84
  7701 CG Dedemsvaart

  Een overzicht van tuinarchitectuur vanaf 1924 tot nu. 30 inspirerende tuinen met experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen. De tuinen zijn het levenswerk van Mien Ruys, één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20e eeuw.

  U kunt bij de Tuinen ook terecht als u graag iets wilt eten of drinken. Bekijk hier de mogelijkheden.

  Bekijk Hotspot