Detail tekening in potlood

Datum:
22/10/2023
Tijd:
13:30

Zoom in, ontdek een ‘nieuw stukje’ van jezelf en maak een detail tekening in potlood.

De workshop wordt gegeven door Rolina Nell en is gebaseerd op haar gedetailleerde tekeningen waarbij ze inzoomt op een stukje van een meisje of een vrouw. Een vergrote weergave op klein formaat van plooien, stiksels, knoopjes, structuren, rimpels, sieraden, etc.

Je krijgt eerst een rondleiding van Rolina door haar tentoonstelling in Wiekend waarna je aan de slag gaat. We gaan werken met grafietpotloden in verschillende hardheden, doezelaars, wattenstaafjes en gumpotlood. Vanaf verschillende ingezoomde zwart-wit foto’s van jezelf, die je van tevoren hebt gemaakt en opgestuurd naar Rolina die ze in zwart-wit laat printen, maak je één of meerdere kleine detailtekeningen op A6 formaat (ansichtkaart 10,5 x 14,8 cm). Eerst kies je de zwart-wit foto die jou het meest aanspreekt en brengen we de belangrijkste lijnen over op papier, daarna kan het ontdekken beginnen. Je wordt uitgedaagd om anders te kijken en geconcentreerd te werken. Compositie en waarneming staan centraal. Daarnaast ontdek je tijdens de workshop de mogelijkheden van het ‘gewone’ potlood. Kijken hoe je plooien, rimpels en haren zou kunnen tekenen en misschien is het een tekening geworden waarvan je niet direct meer zal zien wat het voorstelt.

Datum
Zondag 22 oktober

Tijd
13.30 – 15.30 uur (met uitloop naar 16.00 uur)

Locatie
Tuinen Mien Ruys
Moerheimstraat 84, 7701 CG Dedemsvaart

Aanmelden
Er is nog plek voor 2 deelnemers. Meld je snel aan!

Zie ook:

 • TUINEN MIEN RUYS

  Moerheimstraat 84
  7701 CG Dedemsvaart

  Een overzicht van tuinarchitectuur vanaf 1924 tot nu. 30 inspirerende tuinen met experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen. De tuinen zijn het levenswerk van Mien Ruys, één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20e eeuw.

  U kunt bij de Tuinen ook terecht als u graag iets wilt eten of drinken. Bekijk hier de mogelijkheden.

  Bekijk Hotspot
 • Rolina Nell

  Rolina Nell is beeldend kunstenaar en volgde haar opleiding aan Academie Minerva.

  Haar werk is te zien in Tuinen Mien Ruys.

  Bekijk Kunstenaar