Urban Sketch Day

Datum:
16/09/2023
Tijd:
11:00

Vandaag was de derde en laatste dag van de Urban Sketch Days, georganiseerd door de DNA KUNSTEXPEDITIE in samenwerking met kunstenaar Ab Bout. Met een maximaal aantal deelnemers werden we hartelijk ontvangen in het Theehuis van Tuinen Mien Ruys. Onder het genot van een koffie en thee, aangeboden door de Tuinen, maakten we kennis met de nieuwe sketchers. Ab Bout leidde de dag in met tips & tricks. De belangrijkste: geniet en alles wat je maakt is goed.

Daarna zocht iedereen een plek in de Tuinen om te gaan tekenen. Dat was nog wel een uitdaging want er zijn zoveel plekken met doorkijkjes en lijnen… We splitsen op en gingen aan de slag. Zo stil als het in de Tuinen is, zo stil werd het in ieders hoofd. Geconcentreerd werd vastgelegd wat je zag.

Tijdens de lunch deelden we alvast wat ervaringen wat ons deed springen om snel weer door te gaan. Opnieuw verspreidde de groep zich over de Tuinen. Om nog even hard door te werken. En dat gebeurde. Het resultaat mag er weer zijn. De groepsfoto laat weer tevreden tekenaars zien.

Expositie
Alle deelnemers aan de Urban Sketch Days leveren nu bij Ab Bout hun werk in waarmee zij willen deelnemen aan de expositie in Lokaal 12. Het DNA van Dedemsvaart zichtbaar maken is met deze eerste activiteit al een groot succes. Iedereen ziet graag een vervolg. Want samen tekenen stimuleert, is leerzaam en daagt uit.

Dedemsvaart Sketchers
Wil je deel uitmaken van de Dedemsvaart Sketchers (werktitel)? Meld je dan aan op onze nieuwsbrief. Dan houden we je op de hoogte van alle activiteiten.

Zie ook:

 • TUINEN MIEN RUYS

  Moerheimstraat 84
  7701 CG Dedemsvaart

  Een overzicht van tuinarchitectuur vanaf 1924 tot nu. 30 inspirerende tuinen met experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen. De tuinen zijn het levenswerk van Mien Ruys, één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20e eeuw.

  U kunt bij de Tuinen ook terecht als u graag iets wilt eten of drinken. Bekijk hier de mogelijkheden.

  Bekijk Hotspot
 • Ab Bout

  Ab Bout werkt sinds 1981 als vrij werkend kunstenaar. Hij volgde zijn opleiding aan de Gooise Academie en nam deellessen  aan Academie Minerva in Groningen.

  Zijn werk is te zien in The Fellowship Of Acoustics.

  Bekijk Kunstenaar